Welke schade kan uw woning of bedrijfspand oplopen bij een overstroming?

  • Vervorming van materialen : Water is een krachtig element dat bouwmaterialen ernstig kan beschadigen. Houten constructies hebben bijvoorbeeld de neiging om, wanneer ze worden blootgesteld aan waterverzadiging, op te zwellen en kunnen na verloop van tijd zelfs rotten. Vooral parketvloeren zijn erg kwetsbaar en kunnen kromtrekken of zelfs loskomen. Muren, vooral als ze van gips zijn gemaakt, kunnen afbrokkelen, barsten of doorzakken als gevolg van de kracht en het vasthouden van water.
  • Schimmel: Schimmel houdt van vocht. Als een gebouw eenmaal onder water staat en het water niet snel en goed wordt verwijderd, kan er schimmel ontstaan. Ze beschadigen niet alleen de constructie van het gebouw, maar vormen ook een ernstig gezondheidsrisico voor de bewoners, omdat ze allergieën, ademhalingsproblemen en andere kwalen veroorzaken.
  • Aantasting van kalkaanslag: Water heeft het vermogen om kalkaanslag op te lossen. Voor gebouwen met betonnen funderingen of muren die kalksteen bevatten, kan dit een ernstig structureel probleem opleveren. Na verloop van tijd kan dit deze structuren verzwakken, waardoor ze instabiel worden.
  • Roest: Water en metaal gaan niet samen. Metalen elementen van het gebouw, of het nu gaat om frames, spijkers, buizen of elektrische installaties, kunnen gaan roesten als ze worden blootgesteld aan water. Deze roest brengt niet alleen hun sterkte in gevaar, maar kan ook leiden tot functionele problemen, zoals elektrische storingen.
  • Elektriciteit uit: Water en elektriciteit zijn een gevaarlijke combinatie. Wanneer elektrische circuits onder water komen te staan, raken ze niet alleen onbruikbaar, maar kunnen ze ook een ernstig risico op elektrocutie met zich meebrengen.
  • Modder en overstromingen van kelders: Water komt niet alleen; het brengt vaak modder en puin met zich mee. Dit slib kan de binnenkant van het gebouw vervuilen met bacteriën en andere verontreinigende stoffen. Als een kelder overstroomt, loopt bovendien alle apparatuur die daarin is opgeslagen, zoals boilers of wasmachines, gevaar.

Neem contact met ons op voor een snelle, gratis offerte.

Ons schoonmaak- en renovatiebedrijf na een ramp zal aan elk verzoek voldoen, ongeacht het soort ramp: waterschade, brand of overstroming.

Gratis offerte