Wat te doen bij een overstroming

Wat te doen bij een overstroming

Damage Control - schoonmaakexpert bij schade na een overstroming

Heeft u waterschade na een overstroming aan uw woning of bedrijfspand? Een natuurramp, hevige lekkage van een dak of terras kan voor een flinke overstroming zorgen in uw woning. Een flinke laag water in uw huis veroorzaakt schade aan muren, vloeren en plafonds en uw overige bezittingen uiteraard. Doe een beroep op Damage Control, sinds 20 jaar expert in schoonmaak na een overstroming. Wij geven u professioneel advies en staan u bij met het schoonmaken en repareren van schade na een overstroming of ander schadegeval zoals na brand, een storm of schade door lekkage van stookolie.

Damage Control is een bedrijf gespecialiseerd in schoonmaak na schade en staat 7/7 en 24/24 voor u klaar.
Dankzij onze zeven regionale centra kunnen wij adequaat en snel reageren op elke hulpaanvraag.
Wij zijn actief in heel België en Luxemburg en beschikken over ervaren teams die bestaan uit professionals die u ontzorgen bij de schoonmaak na een overstroming.
 

Welke schade kan een overstroming in uw huis of bedrijfspand veroorzaken?

Dit hangt af van de mate waarin uw woning onder water heeft gestaan en hoelang dit heeft geduurd. Wanneer het een natuurramp betreft kan het best een tijd duren voordat het waterpeil zakt. U kunt ondertussen wel bezittingen veiligstellen en deze hoog en droog opslaan. Hiermee voorkomt u alvast schade aan meubilair en huishoudelijke apparaten.

Een overstroming, dus waterschade, tast de structuur en inrichting van een woning aan. De schade na een overstroming is divers. Denk aan:

 • Muren, plafonds, wanden en vloeren die verzadigd raken met water. Deze kunnen instorten of hevig vervormen wanneer een correcte droging niet snel wordt gestart
 • In huis kunnen materialen instabiel raken, afbrokkelen, scheuren en uiteenvallen
 • Metaal of metaaldelen waar roestvorming op ontstaat
 • Schimmelvorming, onaangename geurtjes en het ontstaan van huiszwammen
 • Elektriciteitsproblemen, stroomstoringen en onveilige situaties hierdoor
 • Het loslaten van isolatiemateriaal of vies worden door schimmel
   

Welke verzekering dekt schade door een overstroming?

 • In de meeste gevallen is het de woonverzekering die schade door een overstroming dekt. In elk geval is het verstandig bij een overstroming zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar of de tussenpersoon om hen in kennis te stellen van uw schadegeval.
 • Bedenk wel: er is een duidelijk onderscheid in een overstroming veroorzaakt door een lek in leidingen, afvoeren, een lekkend dak of terras. Waterschade veroorzaakt door een overstroming als gevolg van een natuurramp, zoals een hoge stand van een rivier of hevige regenval, zullen behandeld worden volgens de voorwaarden van de verzekering tegen natuurrampen.
   

Wat kan een gespecialiseerd bedrijf voor schoonmaak en reparatie na schade voor u doen? 

Omdat Damage Control meer 20 jaar ervaring heeft in de schoonmaak van schade, is het mogelijk u een totaaloplossing te bieden voor het opruimen en herstellen van schade na een overstroming. Wij houden het overzicht in de te nemen stappen en werkzaamheden en gebruiken hiervoor professioneel materiaal zoals:

 • Hogedruk reinigingsapparatuur
 • Industriële water/vloeistof zuigers
 • Krachtige waterpompen
 • Drogers en ventilatoren
   

Met hulp van Damage Control, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schoonmaak na schade door een overstroming, haalt u een expert in huis die de schade correct kan analyseren en direct handelt om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het team ter plaatse maakt aan de hand van de bevindingen een actieplan waarmee zij direct van start gaat zodra u akkoord bent met onze prijsopgave.
 

Contacteer professionnels in schoonmaak na een overstroming

Hulp nodig bij schade na een overstroming? Wij sturen een professioneel team om u te helpen. De professionals van Damage Control zijn 7/7 en 24/24 oproepbaar in heel België en Luxemburg. Contacteer ons als u prijs stelt op een correcte schoonmaak na een overstroming.

Bel ons op ons alarmnummer 0800 93 044

Ik wens gecontacteerd te worden na een overstroming