Waterschade

Waterschade

Vertrouw op 22 jaar ervaring in schoonmaak na waterschade
Damage Control ontzorgt en herstelt de schade

Dankzij onze zeven regionale centra zijn wij in staat om u een 7/7 en 24/24 service te bieden voor de schoonmaak na waterschade in heel België en Luxemburg.

Van alles calamiteiten die ons kunnen treffen is waterschade wel een van de ingrijpendste. Uw woning onder water of helemaal nat is een schade die behoorlijk wat gevolgen heeft. Of de waterschade is ontstaan door noodweer, een overstroming of een gesprongen leiding, water is een verwoestend element, zeker in een woning of bedrijf. Alles staat stil, uw woning lijkt niet meer op een bewoonbare plek, en uw professionele activiteiten komen onder druk te staan.

Wanneer u waterschade constateert in uw bedrijf is het zaak zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij of de tussenpersoon. Zij zijn meestal de eerste die ter plaatse komen om de schade te analyseren en te inventariseren. Wanneer dit is gebeurd, kunt u een beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf in de schoonmaak na waterschade. Omdat herstelwerkzaamheden veel tijd vragen, is het prettig dit over te laten aan professionals.
 

Welke schade kan water en vocht veroorzaken?

Het heeft veel te maken met de duur van de waterschade. Wanneer er snel begonnen kan worden met het afvoeren van het water en de droging van een pand, is de schade te beperken. Maar zelfs als er meteen gestart wordt met de drogingswerkzaamheden zijn er elementen in een huis of bedrijfspand die aangetast worden door water en vocht. Denk aan:

 • De muren, wanden, plafonds, en vloeren die zijn verzadigd met water. Ze kunnen instorten of afbrokkelen wanneer ze niet worden gedroogd 
 • Materialen raken instabiel
 • Ontstaan van roestvorming
 • Ontwikkeling van schimmel, stank en ontstaan huiszwammen
 • Problemen aan de elektriciteit en stroomstoringen
 • Loslatend isolatiemateriaal en materiaal wordt vies (schimmel) 
   

Er zijn verschillende oorzaken van waterschade die in meer of mindere mate schade veroorzaken in een woning of bedrijfspand. Te denken valt aan:

 • Hevige regenval
 • Gesprongen waterleidingen
 • Lekkage of infiltratie
 • Overstroming door natuurramp of hoge grondwaterstand
 • Lekkende of beschadigde afvoeren
   

Waterschade door lekkende leidingen of afvoeren

De schoonmaak van waterschade is een tijdrovende bezigheid. Damage Control heeft meer dan 22 jaar ervaring in deze werkzaamheden en is volledig ingericht om dit snel en vakkundig voor u uit te voeren. Wanneer u een lekkage in uw huis of bedrijf hebt, zorg er dan voor dat u de watertoevoer stopt. De hoofdkraan bevindt zich in de regel vlakbij de watermeter. Waterschade kan ook ontstaan bij huishoudelijke apparaten zoals wasmachine
of vaatwasser. Sluit kranen bij deze apparaten.
 

Overstroming – Wat te doen bij overstroming

Met waterschade door een overstroming is het zaak het water in uw woning of bedrijfspand zo snel mogelijk af te voeren en het gebouw te drogen. Wij maken hiervoor gebruik van:

 • Industriële water/vloeistof zuigers
 • Waterpompen
 • Drogers en ventilators
 • Hogedruk reinigingsapparatuur
   

Waterschade bedrijf – Wat te doen bij waterschade

Bij waterschade in uw bedrijf bieden wij u een algehele oplossing aan voor de schoonmaak van waterschade bedrijf en de herstelwerkzaamheden. Van de reiniging na schade tot aan de beveiliging van uw bedrijfspand tot het moment dat alle herstelwerkzaamheden in uw bedrijfspand zijn afgerond. Onze professionals spannen zich maximaal in om uw bedrijfsactiviteiten weer zo snel mogelijk op te pakken. De schoonmaak na waterschade richt zich niet alleen op het bedrijfspand zelf, maar ook op uw voorraden, productieprocessen, productiemiddelen en apparatuur. Dankzij ons actieplan wordt de schade inzichtelijk gemaakt en krijgt u een duidelijk overzicht van reparaties en de kosten.
Met onze interventie kunt u uw professionele activiteiten weer snel hervatten en rendabel maken.
 

Waterschade in huis - Particulieren

Uw woning is getroffen door waterschade? Neem contact op met uw verzekeraar en vervolgens met Damage Control. Damage Control helpt u met het drogen van uw huis en het schoonmaken van waterschade. Door specifieke technieken beperken wij de gevolgen van waterschade en zorgen we ervoor dat uw woning en bezittingen weer teruggebracht worden in de staat van vóór de waterschade. Ons schoonmaakbedrijf bij schade geeft gehoor aan elk verzoek ongeacht het soort schade : waterschade, stormschade, brand of overstroming.

Ik wens gecontacteerd te worden voor een interventie na waterschade